2015. február 25., szerda

HÁZI PATIKA 1. / Folytatáshoz katt a posztra !

CITROMLEKVÁR GYÖMBÉRREL


Hozzávalók 3 közepes (4,5 dl-es) üveghez: 3 db citrom, 1 darabka (2-3 dkg) friss gyömbér, 50 dkg befőzőcukor.

Elkészítés: A citromokat megmossuk, megtöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított gyömbért felaprítjuk, majd hozzáadjuk a citromszeleteket. Fél liter vízzel felöntjük, és egész éjszakán át állni hagyjuk. A következő nap felforraljuk, és 10-15 percig főzzük. Belekeverjük a befőzőcukrot, és további 10 percig főzzük. A lekvárt az előkészített üvegekbe töltjük, és azonnal légmentesen lezárjuk. Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc elteltével visszafordítjuk és kihűtjük.

 
"Ha a test erei, az agyi vagy a szívkoszorú erek beszűkültek, vagy elmeszesedtek, igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből.

Hozzávalók:
• 30 gerezd fokhagyma,
• 5 db citrom (lehetőleg természetes körülmények között termesztett, nem permetezett gyümölcsöt használjunk),
• 1 l víz.

Elkészítése
A fokhagymáról leszedjük a héját és felaprítjuk (lehet robotgéppel vagy turmixszal is). A citromot alaposan megmossuk, héjával együtt aprítjuk és robotgéppel vagy mixer segítségével elegyítjük a fokhagymával.
Egy liter vízzel buggyanásig melegítjük, lefedve kihűlésig állni hagyjuk, majd leszűrjük, palackba töltjük, és hűtőszekrényben tároljuk.

Adagolása
Naponta egy kupicányi mennyiséget ajánlatos fogyasztani reggel, étkezés előtt. Egy kúra három hétig tart, amely 8 nap szünet után még egyszer megismételhető. Általában ezt követően áll be egy tartósabb eredmény. Szükség esetén harmadszor is megismételhető
Félévente, vagy évente ajánlatos megismételni ezt az olcsó és ártalommentes, háromhetes kúrát.

Negyven év felett akkor is tanácsos végigcsinálni, ha egyébként nincs semmi baj, betegség.

A módszer kipróbálói állítják, hogy már háromheti alkalmazás után érezhető az egész test fiatalos regenerálódása.

Sokan állítják, hogy a kúra eredményeképpen javult a látásuk, hallásuk, fog- és ínyproblémáik, a vérnyomásuk értékei, energikusabbak, teherbíróbbak lettek, nyugodtabbá, pihentetőbbé, vált az éjszakai alvásuk."

Megjegyzés: A citromot tényleg nagyon alaposan és körültekintően válasszuk meg! Használjunk biocitromot a kúrához, vagy saját termesztésűt. Tudom, hogy nem könnyű a feladat, de sajnos erre nagyon oda kell figyelni! Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy erős vegyszeres (méreg!) kezelésen esnek át a déligyümölcsök. Tudom, hogy nem kellemes a téma, de mivel újra és újra felmerül, és mindig visszatérünk rá, ezért úgy döntöttem, hogy ide is elhelyezem ezt a figyelmeztetést.

 
Hatása ezeknek a pontoknak azonnali ! Dr Eőry Ajándok népszerűsítette ezeket a pontokat ...

Szívburok meridián 6-os pont masszírozása (neugian)

Javallatok:
A szívburoknak lazító szerep van. Az artériák tágíthatók és összehúzhatók. A szív koszorúserek fala itt lazítható, tágítható.Agyi és a tüdő ereket ugyancsak tágítja.

Ennek a pontnak a stimulálásával a szívizomzat több oxigénhez jut, így jól érezzük magunkat.

Vérnyomáscsökkentés, rohamszerű betegségtünetek, szívinfarktus, angina pectoris, epilepszia, asztma, migrén, nyelőcső görcs, torokfájás, hányinger, vesekólika, epekólika, mellkasi fájdalom, gyomorfájdalom, hasi fájdalom, pajzsmirigy túlműködés, menstruációs görcsök, műtét utáni fájdalom csillapítás, feszültség levezetés, csuklás, hisztéria, lámpaláz-vizsgadrukk, depresszió (neurulógiailag és pszichológilag is kedvező hatású).
 Pitypangméz Maria Treben receptje alapján:


Két marék pitypangvirágot teszünk egy liter hideg vízbe és lassan főzzük. Amikor a víz bugyogni kezd a fazekat levesszük a tűzről és éjszaka állni hagyjuk a főzetet. Másnap az egészet leszűrjük és kézzel jól kinyomkodjuk. A levéhez 1 kg barnacukrot keverünk és hozzáadunk egy karikára vágott 1/2 citromot. A fazekat fedő nélkül tesszük a tűzhelyre. A legkisebb lángon melegítjük,hogy az összes vitamin megmaradjon benne. A főzetet pároljuk,vigyázva arra,nehogy forrjon. A masszát egyszer-kétszer hagyjuk hűlni, hogy ellenőrizhessük az állagát. Nem szabad túl sűrűnek lennie mert akkor idővel kikristályosodik, de túl híg se legyen, mert akkor megsavanyodik.

A korai kihajtásból származó zsenge levelek enyhén kesernyések, serkentik az anyagcserét. Gyűjtendő a növény levele, gyökere, virága. Teáját epe- és májbajokra, étvágytalanságra valamint vértisztító és gyomorjavító célokra használhatjuk.

Növényeinkre is jó hatással van a főzete:

A gyermekláncfűlé növekedésserkentő hatású. 2 kg friss növényt (virág, levél) 10 liter vízbe 2 hétig áztatunk, majd ötszörös hígításban tavasszal locsoljuk vele a növényeket, palántákat.
Jelenléte nitrogénhiányt jelez.


Csabaíre

csabaíre: A 16. sz.-ban feljegyzett monda szerint Csaba hun királyfi az atyja, Attila halála után kitört testvérharcban életben maradt katonáit a Chaba (Csaba) íre nevű csodás fűvel gyógyította. A csabaíre a mindenféle vérzést elállító Pimpinella saxifraga (földi tömjén). A növény hasonló tulajdonságáról a germán és szláv néphit is tud. A későbbi botanikai irodalomban a csabaíre valamelyik Sanguisorba (vérfejű fű) speciest is jelentette. A Pimpinellát (érfű) említik Chaba üröm néven is (1602), amely valószínűleg népetimológiai változat. A Balaton melléki lakosság a múlt század végén még ismerte a csaba irem, csaba irme nevű füvet. Az Alföldről is közölték a Sanguisorba officinalis csabaíre elnevezését. A fű gyógyító hatását Peretsenyi Nagy László „Léta magyar vitéz és Zamira” (1800) c. eposzában is megénekelte s a csabaírét Szent László füvével azonosította. A katonáit valamilyen fűvel gyógyító király gyakori alakja a középkori füves mondáknak, s valószínű, hogy ezek hatására alakult ki a csabaíre mondája.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...